De Zwitserse Witte Herder

De Zwitserse witte herder

Auteur: Cindy Schwering
ISBN: 978-90-811330-4-3
Nederlandstalig
1e druk | november 2018
Hardcover, 136 pagina’s
Afmetingen: 238×170 mm

 

Beschrijving

Eindelijk is er weer een nieuw en compleet boek over de Zwitserse witte herder op de markt! Het boek is samengesteld en geschreven door Cindy Schwering, die inmiddels meerdere succesvolle dierenboeken op haar naam heeft staan. De prachtige foto’s in het speels vormgegeven boek zijn gemaakt door Mascha de Lange.

Van de geschiedenis tot het opvoeden en van aanschaf tot fokgerelateerde materie, het komt allemaal aan bod in dit prachtige boek! Er is veel aandacht voor de puppyfase en alle mijlpalen en ontwikkelingen waarmee een hond in zijn eerste levensjaar te maken krijgt. Nagenoeg alle onderwerpen, adviezen en tips zijn toegespitst op het ras. Een Zwitserse witte herder vraagt immers om een andere opvoeding dan een Rottweiler. En gedoseerde beweging is voor een ras dat gevoelig is voor HD natuurlijk meer van belang dan bijvoorbeeld voor honden van kleinere rassen. Aangezien vrijwel alle belangrijke ‘witte herder-zaken’ aan de orde komen, is het boek ook heel geschikt voor fokkers om mee te geven aan puppykopers.

Dankzij de medewerking van de Zwitserse Witte Herder Vereniging Nederland (ZWHVN), verschillende fokkers, een keurmeester en een dierenarts bevat dit boek veel praktische informatie en nuttige tips. In combinatie met de prachtige foto’s en de speelse vormgeving is dit informatieve boek een aanwinst voor iedere (toekomstige) witte herder-eigenaar!

Inhoudsopgave

Het zeer complete boek De Zwitserse witte herder telt 136 pagina’s en behandelt o.a. de volgende hoofdstukken/onderwerpen:
– Geschiedenis
– Karakter
– Uiterlijk
– Rasstandaard
– De eerste weken
– Socialisatie
– Puppymijlpalen
– Aanschaf
– Opvoeding
– Basiscommando’s
– Voeding
– Verzorging
– Gezondheid
– Fokken en Tentoonstellen
– Nuttige adressen
– Register


Recensies

Deze deskundige, praktische en toegankelijke gids geeft een goed beeld van de Zwitserse witte herder en alles wat je moet weten voordat je hem in je armen en hart sluit’

Wie overweegt een witte herder aan te schaffen – een pup, jonge of volwassen hond – doet er goed aan eerst dit naslagwerk te lezen. Uit emotie of impuls is een hond met een aandoenlijke blik zo gekocht. Maar past het zachte, werklustige, baasgerichte en slimme karakter van dit ras bij jou en jouw gezin, heb je voldoende tijd om een pup op te voeden en kun je een volwassen hond genoeg aandacht en uitdaging geven? De auteur beschrijft herkomst, karakter, gedrag, uiterlijk en rasstandaard van de Zwitserse witte herder. Daarna volgt een deel waarin de aanschaf, socialisatiefases, (op)voeding, basiscommando’s en (medische) verzorging – die voor alle honden(rassen) van toepassing zijn – aan bod komen. En als je voor zo’n witte beauty als huisgenoot kiest: hoe verzorg je zijn vacht, met welke rasgebonden gezondheidsproblemen moet je rekening houden en wat komt er kijken bij het fokken of showen met deze viervoeter? Deze deskundige, praktische en toegankelijke gids geeft een goed beeld van de Zwitserse witte herder en alles wat je moet weten voordat je hem in je armen en hart sluit. De auteur schreef eerder over diverse andere hondenrassen. Met kleurenfoto’s, verwijzingen naar websites en register. M. van Schaik / NBD Biblion