De Savannah Kat

De Savannah Kat

Auteur: Cindy Schwering
ISBN: 978-90-811330-5-0
Nederlandstalig | 1e druk
Harde kaft, 152 pagina’s
Groot, liggend formaat: 297 x 231 mm

 

Beschrijving

Ook te bestellen bij Dierenbenodigdheden BlauwestadCatsclusive en ook bij Bol.com, Bruna, enzovoort. Liever lokaal kopen? Ook dat kan! Geef het ISBN (978-90-811330-5-0) door aan de boekwinkel bij jou in de buurt en veelal kun je het boek de volgende werkdag al bij je lokale boekwinkel ophalen.

De Savannah kat
Een kat met het indrukwekkende en exotische uiterlijk van een wilde kat, maar met de karaktereigenschappen van een gedomesticeerde kat. Dát was het doel dat fokkers voor ogen hadden bij het creëren van dit opvallende en spraakmakende kattenras. Dat fokkers hierin zijn geslaagd, blijkt wel uit de toenemende vraag naar Savannah katten. Steeds meer mensen ontdekken dat achter de wilde looks van deze schitterende kat een opvallend vriendelijke en aanhankelijke persoonlijkheid schuilgaat.

Behalve vriendelijk en aanhankelijk zijn Savannahs ook actief, energiek, speels en hebben ze een groot jachtinstinct. Dat kan ook bijna niet anders met een Afrikaanse serval als voorouder, aan wie ze ook hun prachtige ‘luipaardprint’ te danken hebben. Savannahs zijn ook erg nieuwsgierig, bovengemiddeld ondernemend en vaak dermate vindingrijk, dat er soms zelfs bepaalde aanpassingen in huis nodig zijn.

In dit boek lees je alles over het ontstaan, de verschillende generaties, het karakter en het uiterlijk van deze steeds populairder wordende raskat. Ook de aanschaf, socialisatie, verzorging, gezondheid, het fokken en tal van andere onderwerpen komen uitgebreid aan bod. Dankzij de medewerking van verschillende fokkers, een keurmeester en een dierenarts bevat dit boek veel praktische informatie en nuttige tips. In combinatie met de waanzinnig mooie foto’s en de speelse vormgeving is dit informatieve boek een aanwinst voor iedere (toekomstige) Savannah-eigenaar!

Inhoudsopgave

– De Geschiedenis
– Karakter & Gedrag
– Uiterlijk
– De rasstandaard
– De eerste weken
– Socialiseren
– Aanschaf
– Voeding
– Verzorging
– Gezondheid
– Fokken & tentoonstellen
– Register