De Maine Coon

De Maine Coon

Auteur: Cindy Schwering
ISBN: 978-90-77462-64-5
Nederlandstalig
1e druk | juni 2012
Harde kaft | 120 pagina’s
Afmetingen: 238×170 mm

 

Beschrijving

In dit boek lees je alles over de geschiedenis, het karakter en het uiterlijk van deze populaire raskat. Ook de aanschaf, socialisatie, verzorging, gezondheid, het fokken en tal van andere onderwerpen komen in dit uitgebreide naslagwerk aan bod.

Dankzij de medewerking van verschillende fokkers, een dierenarts en een keurmeester bevat dit boek veel praktische informatie en nuttige tips. In combinatie met de adembenemende foto’s van dierenfotograaf Anita Giskes en de bijzondere vormgeving is dit informatieve boek een aanwinst voor iedere (toekomstige) Maine Coon-eigenaar!

Bestel via deze site en betaal géén verzendkosten! Bovendien ontvang je een GRATIS set (a 8 stuks) Maine Coon ansichtkaarten bij je bestelling!

Inhoudsopgave

– Geschiedenis
– Karakter & Gedrag
– Uiterlijk
– Rasstandaard
– Kleuren & patronen
– De eerste weken
– Socialisatie
– Aanschaf
– Voeding
– Verzorging
– Benodigdheden
– Gezondheid
– Rasgebonden gezondheidsproblemen
– Tentoonstellen
– Fokken
– Nuttige adressen


Recensies

‘In dit zeer goed leesbare boek wordt o.a. aandacht geschonken aan de geschiedenis van het ras, de uiterlijke kenmerken, socialisatie, de aanschaf, gezondheid en rasgebonden gezondheidsproblemen, voeding, verzorging, tentoonstellen en fokken. De heldere tekst, de compleetheid van de inhoud, het lettertype en de bladspiegel maken dit tot een geslaagde gids over dit kattenras. Extra vermelding verdienen de door Anita Giskes gemaakte opvallend mooie foto’s in kleur. Met register.” ‘ – NBD|Biblion

‘Een aanwinst voor iedere (toekomstige) Maine Coon-eigenaar!” – ‘ – Kattenmanieren

‘Alle belangrijke onderwerpen passeren de revue: geschiedenis, karakter, uiterlijk, aanschaf en voeding, tot en met gezondheid, rasgebonden gezondheidsproblemen, tentoonstellen en fokken. De teksten zijn soepel geschreven, bevatten veel belangrijke informatie en lezen makkelijk weg. Dit boek heeft veel te bieden voor zowel de doorgewinterde Maine Coon liefhebber, als voor de nieuwkomer in Maine Coon land. Kortom; een aanrader om uzelf of anderen dit boek cadeau te doen!” – ‘ – uit It’s Coontime (magazine van de Maine Coon rasvereniging)

Een greep uit de reacties van klanten die het boek kochten via Bol.com en een beoordeling achter lieten:

‘ Goed duidelijk boek met alles over de Maine Coon. Prachtige foto’s. Heeft mij alle informative gegevens als beginnend Maine Coon eigenaar.

‘ In dit boek vindt u alles terug over het kattenras Maine Coon en dit zowel voor nieuwe eigenaars als toekomstige fokkers van het ras. De afbeeldingen zijn een mooi plusplunt aan het boek. Het bevat tevens vele tips & tricks tussen de hoofdstukken door. Een aanrader!

‘ boek met veel prachtige foto’s! Het boek bevat volledige en goede informatie (o.a. ontstaan van het ras, verzorging e.d.) van dit mooie en lieve kattenras! Ik heb het boek in 1 keer uitgelezen, zo boeiend was het voor mij. Nu dient het nog als naslagwerk voor als ik nog met vragen zit.

Meer beoordelingen en reacties lezen? Kijk op Bol.com