De Labrador Retriever

De Labrador Retriever

Auteur: Cindy Schwering
ISBN: 978-94-92284-04-4
Nederlandstalig
1e druk | november 2017
Hardcover, 136 pagina’s
Afmetingen: 238×170 mm

 

Beschrijving

Eindelijk is er weer een nieuw en compleet boek over de Labrador Retriever op de markt! Het boek is samengesteld en geschreven door Cindy Schwering, die inmiddels meerdere dierenboeken op haar naam heeft staan. De prachtige foto’s in het speels vormgegeven boek zijn gemaakt door Sanne van de Berg.

Het boek vertelt alles over de geschiedenis, het karakter en het uiterlijk van deze razend populaire rashond. Ook de aanschaf, puppyfase, opvoeding, verzorging, gezondheid en tal van andere onderwerpen komen uitgebreid aan bod.

Dankzij de medewerking van de Nederlandse Labrador Vereniging, verschillende fokkers, een keurmeester en een dierenarts bevat dit boek veel praktische informatie en nuttige tips. In combinatie met de prachtige foto’s en de speelse vormgeving is dit informatieve boek een aanwinst voor iedere (toekomstige) Labrador-eigenaar!

Inhoudsopgave

Het zeer complete boek De Labrador Retriever telt 136 pagina’s en behandelt o.a. de volgende hoofdstukken/onderwerpen:
– Geschiedenis
– Karakter
– Uiterlijk
– Rasstandaard
– De eerste weken
– Socialisatie
– Puppymijlpalen
– Aanschaf
– Opvoeding
– Basiscommando’s
– Voeding
– Verzorging
– Gezondheid
– Fokken en Tentoonstellen
– Nuttige adressen
– Register


Recensies

Bijzonder mooi boek

“De auteur heeft meerdere dierenboeken over honden en katten geschreven. De Labrador Retriever is een werklustig hondenras en heeft dus sport of werk nodig. Aan de orde komen o.a. rasstandaard, karakter en gedrag, voeding, het belang van socialisatie, overzicht van de ontwikkeling van de pup, het verschil in types binnen het ras, verzorging, gezondheid. Het glanzende papier en de vele kleine en paginagrote kleurenfoto’s, waarvan sommige zelfs ontroerend, maken het een bijzonder mooi boek. Ook de tekst is duidelijk en geschreven volgens de laatste kynologische inzichten. Grote doelgroep, omdat het ras zo populair is en het een prima leidraad is voor zowel de aanschaf als de opvoeding. Met inhoudsopgave, enkele nuttige Nederlandse en Belgische internetadressen en een register.”

Winy van Gils – NBD Biblion

Een prachtig, rijk geïllustreerd boek

“Een prachtig, rijk geïllustreerd boek over de Labrador Retriever. Algemene informatie, alles over puppy’s en opvoeden, voeding, verzorging en gezondheid. Een aanrader voor iedereen!”

Labrador Startpagina