De Golden Retriever

De Golden Retriever

Auteur: Cindy Schwering

ISBN: 9789081133005
Nederlandstalig
1e druk | mei 2018
Hardcover, 136 pagina’s
Afmetingen: 238×170 mm
Bijzonderheden: gratis 2 Golden-ansichtkaarten

 

Beschrijving

Eindelijk is er weer een nieuw en compleet boek over de Golden Retriever op de markt! Het boek is samengesteld en geschreven door Cindy Schwering, die inmiddels meerdere dierenboeken op haar naam heeft staan. De prachtige foto’s in het speels vormgegeven boek zijn gemaakt door Sanne van de Berg.

Het boek vertelt alles over de geschiedenis, het karakter en het uiterlijk van deze razend populaire rashond. Ook de aanschaf, puppyfase, opvoeding, verzorging, gezondheid en tal van andere onderwerpen komen uitgebreid aan bod.

Dankzij de medewerking van verschillende fokkers, een keurmeester en een dierenarts bevat dit boek veel praktische informatie en nuttige tips. In combinatie met de prachtige foto’s en de speelse vormgeving is dit informatieve boek een aanwinst voor iedere (toekomstige) Golden Retriever-eigenaar!

Inhoudsopgave

Het zeer complete boek De Golden Retriever telt 136 pagina’s en behandelt o.a. de volgende hoofdstukken/onderwerpen:
– Geschiedenis
– Karakter
– Uiterlijk
– Rasstandaard
– De eerste weken
– Socialisatie
– Puppymijlpalen
– Aanschaf
– Opvoeding
– Basiscommando’s
– Voeding
– Verzorging
– Gezondheid
– Fokken en Tentoonstellen
– Nuttige adressen
– Register


Recensies

‘Dit boek is een aanrader voor elke Golden Retriever liefhebber. Of je nu een doorwinterd fokker bent of de trotse eigenaar van je eerste Golden, ieder vindt zijn gading in dit boek. De opmaak en de foto’s zijn een streling voor het oog. Het boek heeft een duidelijke opbouw en leest vlot. De onderwerpen gaan van de geschiedenis van je Golden tot het opvoeden van je Golden tot meer fokgerelateerde materie. De duidelijk geschreven teksten worden afgewisseld met de mooie foto’s. Prachtig dat de diversiteit aan types en kleurschakeringen allemaal aan bod komen. Kort samengevat kan ik wel stellen dat elke Golden Retriever liefhebber dit boek in zijn bibliotheek zou moeten hebben. Veel leesplezier!” ‘ – Samenvatting recensie Kathty Braeckman, redactie Golden Retriever Club Belgium 

‘Dit informatieve en fraai vormgegeven boek met prachtige foto’s is een aanwinst voor iedere (toekomstige) Golden retriever-eigenaar!” – ‘ – Samenvatting uit recensie Onze Hond, mei 2018